Najbolji svetski teniser Novak Đoković zvanično je postao počasni građanin Budve. Predsednik Opštine Budva Marko Carević je, na ceremoniji koja je upriličena tim povodom u Sali Skupštine opštine Budva, uručio priznanje Đokoviću.

Foto: mediabiro.tv

„Biti pored najboljeg sportiste svih vremena je ogromna čast i privilegija. Čast je za mene, sve naše građane i naš grad koji je, tu prvu titulu, dodijelio Novaku Đokoviću“, kazao je Carević u svom obraćanju

On je rekao da je uveren da će Novak biti ponosni Budvanin i da će mu ova titula biti značajna, kao i mnoge što je osvojio širom sveta.

„O sportskim uspjesima Đokovića neću govoriti, jer manje više svi to znamo. On je ispisao istoriju ne samo tenisa, nego sporta generalno. Svojim uspjesima zadivio je cijeli svijet“, istakao je Carević.

„Usuduću se da kažem da je Đoković položio ispit na kojem su drugi pali. On je ostao čovjek i ostao je svoj“, dodao je Carević.

Takođe je, u svoje i u ime građana Budve zahvalio Đokoviću na današnjem prisustvu.

„Vi ste svojim trudom i radom pokazali kako se bori za svoju porodicu, narod. Nikad nijeste pravili distancu od svog naroda i zato Vas sa velikim poštovanjem zovemo naš Nole“, kazao je Carević.

On je kazao da se ne može zaboraviti ni podrška koju je Novak pružao tokom litija za očuvanje srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve  u Crnoj Gori.

„Hvala Vam za sve Vaše pobjede i svu radost koju ste nam pružili. Vi ste nam pokazili kako treba da se borimo u životu i ostanemo dostojanstveni. Uvijek ste dobrodošli u našu Budvu, našu Boku i Crnu Goru gdje Vas čekamo raširenih ruku“, poručio je Carević.

U Budvi se jutros okupio veliki broj građana kako bi dočekao slavnog tenisera. Građani su raširili transparent „Budva je uz Novaka“.

Izvor: universalmusic.rs