Internacionalni džez festival Nišville najavio je deo svojih programa u ranije planiranom terminu od 13. do 16. avgusta, i to u dva formata – uživo, ali onlajn, odnosno bez fizičkog prisustva publike. Ostatak programa odložen je za septembar.

Pixabay

Organizatori su najavili više od 30 programa, koji uključuju pozorišne predstave (Nišville Jazz Teatar), filmske projekcije (Nišville Movie Summit), te likovne performanse, kao i 20 koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa. “Nažalost, ovi programi biće izvedeni bez prisustva publike, a moći će da se prate preko kompjutera, tableta i smart telefona u live prenosu Nišville televizije putem linka nisville.com/live”, saopštili su 3. avgusta organizatori.

Preostali, najveći deo programa, biće održan od 17. do 20. septembra ukoliko se u narednom periodu popravi epidemiološka situacija i Vlada Srbije dozvoli prisustvo publike uz poštovanje mera socijalne distance.

Ovo je prvi put posle 25 godina da dolazi do odlaganja Nišvila – samo je prvi Nišville džez festival odložen u decembru 1994. za januar 1995. godine, i to  zbog restrikcije struje.

Ukoliko i u septembru bude istovetna epidemiološka situacija kao sada – celokupan predviđeni program za 2020. godinu biće održan od 12. do 15. avgusta 2021.

Posetioci sa kupljenim kompletima ulaznica mogu iskoristiti svoje karte u septembru u novozakazanom terminu, a ako su sprečeni da prate Nišville 2020, mogu ih iskoristiti u periodu od 12. do 15 avgusta 2021.

Za sve nedoumice oko eventualnog povraćaja novca za već kupljene ulaznice, organizatori mole posetioce da se obrate prodajnoj mreži Ticket Vision na telefon: 0900 11 00 11, ili da pošalju upit na e-mail adrese: office@tickets.rs i callcenter@tickets.rs

SEEcult