Centar za kulturu “Кostolac” i Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma “Od knjige do duše” poziva vas na onlajn radionicu starih zanata „Drvodeljstvo“ koju možete pratiti u četvrtak, 27. avgusta 2020. godine u 18 časova na fejsbuk stranici Centra za kulturu “Кostolac”.

U eri napredne tehnologije u Srbiji, neophodno je očuvati duh tradicionalnih zanata. Pojedini zanati zasnovani su na prastarom iskustvu staroslovenske kulture i danas se brojni majstori trude da određene zanate sačuvaju od zaborava. Tradicionalne zanatske alatke, proizvodi i različiti proizvodi zanatskih radionica, predstavljaju deo materijalne kulturne baštine, kao i svedočanstvo jednog vremena koje polako nestaje u sveopštoj modernizaciji.

Radionica starih zanata deo je projekta „Tragovima prošlosti – očuvanje kulturne tradicije kroz stare zanate i jela našeg kraja“ koja je odobrena od strane Gradske opštine Кostolac i koja se već dve godine veoma uspešno sprovodi u našem gradu. Tokom ove onlajn radionice, Jovo Ćulibrk, potpredsednik Udruženja „Od knjige do duše“ pokazaće šta je sve od alata potrebno za rad sa drvetom i pokazaće neke od osnova drvodeljstva.

Prijava za radionicu u toku!

Autor: RTV „Biser“, Izvor: Od knjige do duše