Svaka kuća u Srbiji, naročito meštani prigradskih i seoskih sredina moraju da imaju dostupnu modernu trgovinu koja će biti dobro snabdevena. Tamo gde imate lekara, poštu i prodavnicu narod ostaje da živi, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom obilaska maloprodajnog objekta „Vule market“ u Sremčici.

Foto: Pixabay

 

„Za razvoj lokalnih zajednica je najvažnija infrastrukutra koja osim pošta, domova zdravlja, vrtića i škola, podrazumeva i dobro snabdevene i uredne prodavnice. Vlada Republike Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući podsticaje za razvoj trgovine u ruralnim sredinama. Obaveza i politika Vlade Republike Srbije je da omogući jednake uslove za život svim našim građanima. Svaka porodica mora da ima lako dostupne kvalitetne proizvode“, rekao je ministar Momirović.

Ministar trgovine Tomislav Momirović je dodao da lokalne prodavnice poput „Vule marketa“ u Sremčici koje zapošljavaju pretežno lokalno stanovništvo, igraju ključnu ulogu za razvoj lokalne ekonomije.

„Želimo da podržimo lokalne trgovine jer ćemo na taj način doprineti otvaranju novih radnih mesta širom Srbije. Takođe, ovim modelom razvoja trgovina doprinećemo i snažnijoj podršci lokalnih proizvođača koji pružaju kvalitetne proizvode našim građanima“, zaključio je Momirović.

Izvor: must.gov.rs