Vesti

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će Vlada Srbije izaći sa predlogom da ove godine minimalna cena rada iznosi više od 35.000 dinara.

Foto: Pixabay

Mali je podsetio da je 2012. godine ona bila oko 15.700 dinara, a da je ove godine prešla 32.000 dinara.
– Duplo i više nego duplo je minimalna cena rada povećana u odnosu na 2012. godinu. Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem i predsednicom Vlade, pa ćemo videti da ove godine po prvi put minimalna cena rada ode iznad 35.000 dinara – rekao je Mali, a saopšteno iz Ministarstva.
Napomenuo je da su u toku razgovori sindikata i poslodavaca, kao i da će se u razgovore oko minimalne cene rada uključiti i Vlada Srbije sa tim predlogom.
– Ovo je veliko povećanje minimalne cene rada, velika vest za sve zaposlene, ali s druge strane veliki trošak za poslodavce. Mi smo protekle tri godine iz godine u godinu smanjivali poreze i doprinose na zaradu, čineći zapošljavanje povoljnijim. To ćemo nastaviti. Razmišlja se o nekoliko opcija, da li povećati neoporezivi deo dohotka, ili smanjiti ili ukinuti neke delove koji se odnose na poreze i doprinose – naveo je Mali.
Izvor: ekapija

Najčitanije objave