U okviru projekta „Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“ koji ima za cilj da unapredi konkurentnost regionalne turističke privrede i podrži razvoj sektora turizma u celini, Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ uz podršku Grada Požarevca i lokalnih partnera, organizuje regionalni događaj Lokalni zalogaj – Recept za ljubav, koji će se održati u utorak, 10. oktobra 2023. godine u vremenu od 17.00 do 20.30 časova, na Tabačkoj čaršiji u Požarevcu.

Pozivnica-Recept-za-ljubav

Cilj događaja je da se prezentuju članovi regionalnog brenda „Lokalni zalogaj“ – ugostitelji, vinarije, destilerije, poljoprivredna gazdinstva i proizvođači iz Braničeva i Podunavlja, kao i novo-osmišljeni specijaliteti pripremljeni korišćenjem lokalnih proizvoda. U tom smislu, posetioci će moći da degustiraju neke od najboljih jela i proizvoda iz Regiona. Pored ovog, događaj će u delu pratećeg programa ponuditi posetiocima radionice za decu, plesne i muzičke nastupe i druge zabavne aktivnosti za različite generacije.

Posetioci će imati mogućnost i da učestvuju u različitim nagradnim igrama i osvoje najukusnije nagrade. Za više informacija o Nagradnim igrama i samom Događaju, pratite nas na Instagramu (@lokalnizalogaj) i Facebook-u (Lokalni zalogaj).

 

Realizaciju „Podrške konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“ podržao je projekat  „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ koji je usmeren na razvoj turizma u Srbiji. Podrškom turističkom sektoru, projekat će omogućiti da se turistički potencijal što više iskoristi i time doprinese otvaranju novih radnih mesta. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.