Labrador više nije najpopularnija rasa pasa u Sedinjenim Državama jer su francuski buldozi preuzeli prvo mesto, naime, labradori su prema podacima organizacije sa sedištem u Njujorku bili je najpopularnija rasa pasa 31 godinu, sve do 2022. godine.

Foto: RTV Biser

Dobro se slažu s drugim životinjama i uživaju u stvaranju novih prijatelja među ljudima, kaže AKC dodajući da nije ni čudo da se gradsko stanovništvo od Pariza do Peorije zaklinje u tu vrlo zabavnu i druželjubivu rasu. Nakon francuskih buldoga i labradora, među pet najpopularnijih rasa u 2022. godini su bili zlatni retriver, nemački ovčar i pudlice

Francuski buldozi, poput njihovih engleskih rođaka i mopsova, imaju kratku njušku, što može dovesti do problema s disanjem i drugih zdravstvenih komplikacija. Dospeli su na naslovnice 2021. godine, kada su pop zvezdi Lejdi Gagi naoružani napadači ukrali dva francuska buldoga dok ih je šetač vodio u šetnju. Kasnije su vraćeni, a trojica pljačkaša uhvaćena su i zatvorena zbog slučaja u kojemu je šetač pogođen metkom.

Izvor: Srbija danas