Vesti

U školskom dvorištu Srednje škole U Kučevu, održane su Seoske igre Sportskog saveza Srbije na kojima su se takmičile četiri mesne zajednice opštine Kučevo.

Foto: sportskisavezkucevo.rs

Meštani sela Neresnica, Duboka, Voluja i Kaona su se takmičili u deset disciplina (u fudbalu, odbojci, navlačenju konopca i štapa, obaranju ruku, skoku u dalj, bacanju kamena, šahu, narodnom rvanju i poligonu). Iako su se svi borili sa puno elana i žara, borbe su protekle u fer i korektnoj atmosferi, bez negativnih trenutaka i problema.

U finalnom fudbalskom meču ekipa Duboke je pobedila ekipu Voluje tek posle izvođenja penala. Ispostavilo se da je taj meč imao ogroman značaj jer, posle deset disciplina, ekipe sela Neresnica, Duboka i Voluja su imale isti broj bodova pa smo pobednika odredili na osnovu većeg broja osvojenih ‘prvih mesta’, kako je definisano propozicijama takmičenja od strane Sportskog saveza Srbije.

Ekipa Duboke je osvojila III mesto a ekipa Voluje II mesto u ukupnom plasmanu, dok je ekipa sela Neresnica pobednik ovogodišnjih Seoskih igara Sportskog saveza Srbije sa osvojenih 28 bodova i 5 ‘prvih mesta’.

Sve ekipe su dobile pehare i poklone od strane Sportskog saveza Srbije a pobednička ekipa će učestvovati na regionalnim seoskim igrama u avgustu mesecu ove godine gde će predstvaljati opštinu Kučevo.

Cilj igara je bio druženje meštana unutar mesnih zajednica i među mesnim zajednicama naše opštine, kao i promocija sporta i zdravog života i isti je u potpunosti ostvaren.

Najčitanije objave