Organizacija i realizacija obrazovno – vaspitnog rada u novoj školskoj 2020. – 2021. godini u mnogome će se razlikovati u odnosu na prethodne.

Foto: zagubica.org.rs

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju sve škole u Srbiji dobile su uputstva kojima će se rukovoditi, uključujući učenike, roditelje, nastavnike i sve zaposlene u prosveti. Smernice za odvijanje nastavnog plana od 1. septembra, doneo je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolestti KOVID19, na sednici održanoj 11. avgusta, kroz Odluke koje bliže uređuju pitanja sprovođenja rada u uslovima koji zahtevaju primenu niza preventivnih i zaštitnih mera u borbi protiv virusa KOVID 19.

I škole u opštini Žagubica dobile su Zaključak od strane Ministarstva prosvete nauke i tehnoloskog razvoja sa sednice Kriznog štaba, koji je ukratko obrazložio direktor škole „Jovan Šerbanović“ Laznica, precizirajući da će se plan realizovarti kroz dva ciklusa – Jedan će obuhvatati učenike od petog do osmog razreda, a jedan učenike od prvog do četvrtog.

Da li će škole koristiti kombinovani ili osnovi model zavisiće od roditelja koji će imati pravo da se opredele.

Imajući u vidu poseban značaj početka školske godine za prvake, kao i učenike petog razreda osnovne i prvog srednje koji se prvi put susreću sa novom generacijom, nastavnim osobljem a đaci prvaci sa učiteljima i školom po prvi put, vrlo je važna organizacija koja je takođe predviđena donetom Odlukom i Zaključcima, a sa čime će se roditelji i učenici upoznati na roditeljskim sastanicama koji su predviđeni da se održe 31. avgusta.

Izvor: zagubica.org.rs