Povodom početka nove školske godine predstavnici Gradske opštine Kostolac, članovi Veća Marijana Božić i Bajram Morina, posetili su Osnovnu školu ,,Jovan Cvijić“ i tom prilikom uručili najmlađim učenicima poklon pakete sa školskim priborom, koje je obezbedio Grad Požarevac.

Foto: kostolac.rs

Ovom prilikom članica kostolačkog Veća, Marijana Božić, istakla je da Grad Požarevac svake godine obezbeđuje sredstva za kupovinu školskog pribora za naše najmlađe đake. Na području Gradske opštine Kostolac ove godine podeljeno je oko 130 paketa prvacima Osnovne škola „Jovan Cvijić“, u centralnoj školi i područnim odeljenjima u pripadajuća četiri sela.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Cvijić“, Sunčica Marković, zahvalila se Gradu Požarevcu i Gradskoj opštini Kostolac na poklon paketima sa školskim priborom, koji su uručeni svim prvacima sa područja kostolačke opštine i naglasila da je ove školske 2021/2022 godine upisano oko 130 prvaka:

„Tokom septembra dešava se da dobijemo još đaka, uglavnom zbog kasnijeg upisa, tako da iz tog razloga govorimo o okvirnom broju najmlađih osnovaca. Najviše je polaznika u centralnoj školi u Kostolcu. Raspoređeni su u četiri odeljenja, i to kod učitelja Novice Gajića i učiteljica Jelene Jakovljev, Tanje Radenković i Dragane Mrđen. U područnim školama je nekolicina njih, jedan je učenik u Klenovniku, kod učiteljice Vesne Pešić, u Petki je 6 prvaka, kod učiteljice Dušice Maksić, u Ostrovu su upisana 2 prvaka, učiteljica je Nevena Sretkov, dok je u Selu Kostolcu 5 đaka kod učiteljice Maje Stojišić.“

Podsetimo se, kostolačkim đacima prvacima je 31. avgusta upriličen prijem u školskom dvorištu, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Dobrodošlicu su im poželeli Milena Cerovšek, predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, članovi kostolačkog Veća, Marijana Božić i Bajram Morina, pomoćnica predsednika Gradske opštine Kostolac, Maja Zdravković, kao i direktorka Osnovne škole „Jovan Cvijić“, Sunčica Marković. Sedmogodišnjacima je na prijemu organizovanom u njihovu čast priređena dečija predstava „Pipi duga čarapa“, te je nova generacija sa osmehom sela u školske klupe i zakoračila u novo životno poglavlje.

Izvor: kostolac.rs