Želite li da svom partneru koji je daleko pošaljete poljubac? Čini se da je rešenje za taj problem kineski uređaj sa toplim, pokretnim, silikonskim usnama.

woman wearing yellow elbow-sleeved shirt

Foto: Unsplash

Uređaj, koji se reklamira kao način da se parovima koji održavaju veze na daljinu omogući da dele „pravu“ fizičku intimnost, izazivao je pometnju među kineskim korisnicima društvenih medija koji su istovremeno šokirani i zainteresovani.

Kako navode proizvođači, uređaj je opremljen senzorima za pritisak i aktuatorima, pa je u stanju da oponaša pravi poljubac replicirajući pritisak, kretanje i temperaturu usana korisnika.

Osim pokreta usana tokom ljubljenja, može da se prenese i zvuk koji korisnik tada ispušta.

Međutim, dok mnogi korisnici društvenih medija vide smešnu stranu uređaja, drugi su ga kritikovali kao „vulgaran“ i „jeziv“. Neki kažu da su zabrinuti da bi maloletnici mogli da ga kupe i koriste.

„Ne razumem (uređaj), ali sam potpuno šokiran“, naveo je jedan korisnik popularne kineske društvene mreže Veibo.

Na ovoj društvenoj platformi sličnoj Tviteru, nekoliko haštagova o uređaju prikupilo je stotine miliona pregleda tokom protekle nedelje.

Da bi poslali poljubac, korisnici treba da preuzmu mobilnu aplikaciju i potom svoj mobilni telefon povežu sa uređajem. Nakon sparivanja sa svojim partnerima u aplikaciji, parovi mogu da započnu video-poziv i da prenesu poljupce jedno drugom.

Sličan pronalazak, „Kisindžer“ registrovan u Maleziji 2016. godine bio je u obliku silikonske podloge osetljive na dodir, za razliku od realističnih silokonskih usana kinseskog tima.

Iako se reklamira za veze na daljinu, kineski uređaj takođe omogućava korisnicima da se ljube sa strancima sa kojima žele da isprobaju poljupce nakon kontakta ostvarenog putem aplikacija za onlajn upopznavanje.

Korisnici takođe mogu „sačuvati svoje poljupce“ u aplikaciji kako bi ih drugi preuzeli i iskusili.

Na najvećem kineskom sajtu za onlajn kupovinu Taobao, desetine korisnika su podelili svoje recenzije o uređaju, čija je cena 288 juana (oko 40 dolara).