Поводом лажних имејлова који стижу грађанима, Пошта Србије у званичном саопштењу наглашавају да не стоји иза ових активности, као ни иза било које друге акције путем имејл порука, интернета или друштвених мрежа.

posta.rs

Грађанима саветују да, уколико приме имејл или било коју другу поруку са симболима Поште, буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке. У случају било какве недоумице, позивају грађане да их контактирају преко Kонтакт центра на телефоне 0700 100 300 и 011 3607 788.

Надлежне службе ЈП Пошта Србије прате објаве на друштвеним мрежама и посебно воде рачуна о евентуалним злоупотребама корпоративних обележја Предузећа, о чему кориснике редовно обавештавају на званичној интернет страници и Фејсбук профилу Поште Србије.

Истовремено, Пошта Србије реагује на уочене злоупотребе пријавом Министарству унутрашњих послова –Управи криминалистичке полиције – против непознатих лица због злоупотребе корпоративних обележја и имена ЈП Поште Србије.

О свим осталим детаљима, као и активностима ЈП Поште Србије, информације можете добити на званичној интернет страници, Фејсбук профилу као и на званичном Инстаграм налогу.

 

РТВ Бисер