U požarevačkom Centru za kulturu održano je predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, nakon čega je podeljeno više od 50 dečijih auto sedišta.

Foto: pozarevac.rs

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca i član Saveta za bezbednost saobraćaja, naglašava da ovaj događaj ima za cilj podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju:

’’Današnja dodela auto sedišta za naše najmlađe sugrađane još jedna je stavka u strategiji lokalne samouprave da smanji broj nezgoda na putevima koji teritorialno pripadaju našem gradu, ali i šire. Bezbednost dece u saobraćaju, bilo u vozilu ili kao pešaci, jeste naš vrhunski prioritet, ali nije jedini pravac kojim u ovoj oblasti težimo. Pored auto sedišta čija je dodela počela krajem 2016. godine i do sada ih je uručeno preko 2000, uložili smo i u ugradnju brzinometara za upozorenje prekoračenja brzine, sanaciju trotoara širom grada i opremu za saobraćajnu policiju. Posebno smo ponosni na uređenje bezbednosnih zona oko školskih objekata gde smo već realizovali 11 od ukupno 21 projekta. Uz sve ovo, mnogo pažnje polažemo i na edukaciju učesnika u saobraćaju, kako najmlađih, tako i onih starijih, a današnja edukacija za pravilnu upotrebu auto sedišta je jedna od njih, zaključio je Mijatović.”

Nakon obraćanja usledilo je kratko predavanje o pravilnom korišćenju i montiranju autosedišta, kao i prikazivanje dobrih i loših primera iz prakse. ‘
Autosedišta su delili predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović i zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević.

Izvor: pozarevac.rs