Danas je JKP „Čistoća“ Malo Crniće postalo bogatije za jedan novi kamion smećar koji će umnogome olakšati rad zaposlenih, ali i poboljšati komunalnu delatnost.

Foto: RTV Biser

Prisutnim medijima obratio se direktor JKP „Čistoća“ Malo Crniće Miroslav Živojinović:

Foto:: RTV Boser

Sa novim kamionom rad će biti brži i isplativiji. Kamion je savremeniji i lakši za rukovanje. od samog dizanja kanti do istovara, urađen po svim neophodnim standardima.  Najveću korist imaće gradjani opštine, jer će JKP usluge vršiti redovno i blagovremeno, ističe Živojinović.

U ime donatora, Opštine Malo Crniće, predsednik opštine Mališa Antobijević istakao je da se svakim danom mora poboljšati  i olakšati rad Javnom komunalnom preduzeću, ali isto tako da će se ubudućnosti truditi da povećaju vozni park i time zadovolje potrebe svih žitelja opštine Malo Crniće.

Foto: RTV Biser

„Na zadnjem skupštinskom zasedanju doneta je odluka da se auto smećar da na korišćenje JKP „Čistoća“. Mi moramo da olakšamo rad Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“, da se trudimo da modernizujemo njihov vozni park, ali s obzirom na mali broj zaposlenih trudićemo se da kroz bolju mehanizaciju unapredimo njihov rad i usluge prema građanima. Novi kamion je nove generacije, po gabaritima je veći od starog. Poseduje jednu osovinu manje, što omogućava lakše rukovanje i ulaske u manje ulice i sokake. Kamion je kupljen sredstvima budžeta Opštine Malo Crniće, a cena je bila nepunih 15 miliona dinara. Nadam se da će ova investicija opravdati očekivanja građana i da će organizovano iznošenje smeća biti mnogo efikasnije. Trudićemo se da u narednom periodu nastavimo sa modernizacijom i kupovinom novih mašina za potrebe JKP „Čistoća“, te je u planu kupovina jednog kamiona kipera koji će imamti mogućnost montiranja raonikom za čišćenje snega i rasipačem za so i rizlu.“