Ukoliko godišnji odmor možete da prebacite na zimu i spremni ste da se strpite, ali i da rizikujete jer je i dalje neizvesno kako će se situacija sa koronavirusom odvijati, mogli biste da dobijete zvezdicu više u hotelu ili da letite i za 100 evra manje.

Cala Deia, Mallorca (Foto: Getty)

Teška i nesigurna vremena naterala su aviokompanije i turističke agencije da snize cene smeštaja kako bi lakše preživele, a pritom računaju na putnike koji bi svoj letnji odmor prolongirali do zime, piše punkufer.

Pandemija je navela i najveću svetsku turističku kompaniju TUI da ponudi popuste za omiljene destinacije, poput Maldiva za aranžmane koji kreću od kraja novembra, idealno za one kojima nesigurna budućnost ne predstavlja prepreku do rajskih plaža i odmora pod palmama.

Agencija TravelSupermarket koja traži najpovoljnija putovanja ponudila je i konkretne podatke o popustima. Ove zime će se najpovoljnije putovati u Dubai sa cenama aranžmana koje su pale za 30 odsto, a tu su i Krf (19 odsto), Majorka (16 odsto), kao i Antalija, Barselona, Berlin, Mauricijus, Kanarska ostrva, Goa, Kipar i Tenerife sa po 14 odsto.

TravelSupermarket ističe da su cene pale toliko da praktično besplatno možete dobiti dodatnu zvezdicu u hotelu.

I Skyscanner beleži značajan pad cena avio karata. Prosečne cene letova iz Londona za Bangkok pale su za 85 evra u odnosu na poslednje dve godine, a za let od Londona do Njujorka British Airways početkom decembra nudi “popust” od skoro 120 evra.

Među najpopularnijim rezervacijama smeštaja za oktobar pa do kraja godine su Tenerife, Lanzarote, Njujrok, Amsterdam, Kosta Blanka, Hurgada, Jamajka, Dominikanska republika i Dubai.

Izvor: Nova.rs, Punkufer