Izvođenje radova na realizaciji 1. faze izgradnje toplifikacione mreže ka selu Ostrovo, kao i kostolačkom naselju Plaža i naselju Vinogradi, odvijaju se po unapred predviđenom planu i dinamici.

Foto: kostolac.rs

Do sada toplovod je postavljen u dužini od 450 metara, a nakon završetka radova u Kolubarskoj ulici radovi se odvijaju u ulici Hajduk Veljkovoj u pravcu ka ulici Jovana Dučića ka naselju Plaža.

Krajem prošle godine započeta je realizacija jedne od najvećih i najvažnijih kapitalnih investicija, izgradnja toplifikacione mreže ka selu Ostrovu u dužini od 700 metara, čija je ukupna vrednost 36 miliona dinara. Meštani ovog sela skoro 35 godina čekaju realizaciju ovog projekta.

Pored sela Ostrovo, toplifikacionom mrežom biće pokrivena i naselja Plaža i Vinogradi i u narednim godinama oko 300 domaćinstava mogu da očekuju svoje priključke.

Podsetimo se, Grad Požarevac je u 2021. godini izdvojio sredstva u iznosu od 50 miliona dinara iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 1. fazu priključnog toplovoda sela Ostrovo.