U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra 2021. godine, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

 

Tim na nedeljnom nivou, na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz „Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Prema podacima iz nadzora, preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut „Dr Milan Jovanović Batut“, od 19. novembra do 23. novembra obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bilo je 918 ili 0,12 odsto obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije ukupno je osam (0,02) odsto odeljenja (16 i manje učenika), zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju, sa neposrednog rada prešlo na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 107 (0,27 odsto ) odeljenja (17 i više učenika), zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju, prešlo sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i šest (0,02 odsto ) grupa koje su  iz kombinovanog modela prešle na onlajn nastavu (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana, navodi Ministarstvo prosvete.