Humanitarna akcija „ČUTI I RAZUMETI“ posvećena osobama sa oštećenim sluhom održana je u petak 22. septembra po dvanaesti put. Tradicionalna humanitarna akcija se organizuje od 2012. godine krajem septembra povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba a ove godine učesnici akcije su se družili u Jagodini.

Cuti-i-Razumeti-2023

I ove godine akciji su prisustvovala deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, bila su prisutna deca iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Beograda, Niša, Subotice, Kragujevca i Jagodine. Organizaciju ovogodišnje humanitarne akcije pomogli su Gradska uprava Jagodine, Kulturni Centar i Turistička organizacija Jagodine, Muzej voštanih figura i Zoo vrt u Jagodini i mnogi drugi. Akciju su podržali Prljavi Inspektor Blaža, ekipa serije  Državni posao, mađioničari Piksi i Zeka, glumac Srđan Ivanović i mnogi drugi učesnici akcije. Glavni deo programa organizovan je u Sali Kulturnog centra Jagodine.

I ove godine akciju „ČUTI I RAZUMETI“ otvorio je Prljavi Inspektor Blaža a zatim se prisutnima u ime organizatora akcije obratila Gorica Mladenović, menadžerka kompanije Audiovox, gde je pored kratkog istorijata akcije podsetila na cilj ove akcije i dosadašnje rezultate. Učesnicima akcije su se zatim obratili Snežana Vukašinović, zamenica predsednika skupštine grada Jagodine i Dragana Kovačević, direktorka škole “11. Maj” iz Jagodine koje su pozdravile prisutne učesnike akcije iz cele Srbije i pružile podršku osobama sa oštećenim sluhom.

Nakon zvaničnog otvaranja akcije usledio je deo programa gde su prvi nastupili učenici škole “11. Maj” iz Jagodine sa predstavom Lift, a zatim i KUD Kablovi. Zatim je prikazana pozdravna video poruka ekipe serije Državni posao. Nakon toga glumac Srđan Ivanović je izveo recitaciju a posle njega je nastupila plesna grupa La Luna. Posle njih su nastupili dugogodišnji prijatelji akcije mađioničari Piksi i Zeka i za kraj KUD Filigran. Nakon završenog ovog dela programa usledilo je zajedničko slikanje a zatim su učesnici humanitarne akcije „ČUTI I RAZUMETI“ u pratnji vodiča obišli Muzej voštanih figura i Zoo vrt u Jagodini gde je ovogodišnje druženje i završeno.