Najpoznatija i jedinstvena smotra izvornog narodnog stvaralaštva istočne Srbije  u opštini Kučevo „Homoljski motivi“ održaće se od 1. do 4. juna 2022. godine.

„Homoljski motivi“ je smotra tradicije, običaja i kulture, koji se na ovim prostorima vekovima čuvaju i neguju.i neprekidno se održava od 1968. godine i predstavlja jednu od najstarijih manifestacija te vrste u Srbiji.

 U sredu, 1.juna u holu Centra za kulturu Kulevo možete pogledati izložbu umetničkih fotografija Milice Padni.

Drugog dana manifestacije u Porodičnoj kući Anđelkovića biće postavljena likovna izložba „U slavu grobnice plave , srpske lepote i slave“, Petra Anđeljkovića, a od 21 sat na platou ispred Centra za kulturu koncert održaće grupa „Biber“.

U petak, 3 .juna u holu centra za kulturu Kučevo biće upriličena promocija monografija „Olga Skovran-kolo s ljubavlju“ i „Olga Skovran-rukopisna zaostavština“ autorke Bogdanke Đurić.

Centralni deo manifestacije održava se u subotu gde posetioce od  7 ujutru očekuje Veliki narodni vašar, prodajna izložbu homoljskog sira i meda, bazar starih zanata,“Zlatne ruke“- izložba tradicionalnih narodnih jela,  demonstraciju starog načina ispiranja zlata na Peku, defile učesnika smotre ulicama Kučeva, nastup narodnih umetnika, grupa i solista…