Saopštenje GrO Stranke slobode i pravde Požarevac prenosimo u celosti.

Požarevački odbornici propustili su još jednu priliku da donesu odluke od suštinskog značaja za naše sugrađane. Umesto toga, nakon održane sednice Skupštine Grada Požarevca, građani su dobili nova rotiranja SNS funkcionera na rukovodećim položajima. Dobili su Požarevljani i novi Plan razvoja Grada, u kojem su ponovo prepisana sva ona prazna obećanja koja od ovog režima slušamo već 11 godina, a čiju realizaciju sada sele u 2030. godinu.

Opet na dnevnom redu nije bilo mesta za decu. Tri godine SSP Požarevac zahteva od gradske vlasti da se udžbenici za sve đake finansiraju iz gradskog budžeta. Tri godine na našim štandovima razgovaramo sa Požarevljanima koji su ovu inicijativu podržali u značajnom broju. Međutim, odbornici su ponovo zanemarili kako našu inicijativu, tako i građane Požarevca.

Gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem očigledno ne želi da čuje građane, a odbija da vidi da su opštine iz našeg okruga sa daleko skromnijim budžetima poput Žabara i Velikog Gradišta obezbedile besplatne udžbenike za đake prvake, a Malo Crniće za sve osnovce.

Najzad, mogli su bar poslušati potpredsednika svoje stranke Aleksandra Šapića, koji će posle toliko godina vratiti Beograđanima deo onoga što su imali dok je tim gradom upravljao Dragan Đilas, pa će i beogradski đaci od septembra ponovo imati besplatne udžbenike.