Analizirajući javno dostupne podatke, saznali smo da birači u Požarevcu i Kostolcu žive čak i na adresama na kojima se nalaze pojedine javne ustanove i preduzeća, stoji u saopštenju GrO SSP Požarevac koje prenosimo u celosti.

U zgradi Visoke tehničke škole u Požarevcu, na adresi Nemanjina broj 2, izgleda da živi četvoro ljudi. Šest upisanih birača nalazi se na adresi Trg Radomira Vujovića broj 2, u zgradi požarevačkog Javnog preduzeća „Toplifikacija“. U ulici Sime Simića broj 3, nalazi se požarevačka Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“, u kojoj prema biračkom spisku živi 32 ljudi sa pravom glasa.

U Kostolcu se na adresi Nikole Tesle 5 – 7 nalaze upravne zgrade EPS-a. U njima je, na broju 5 i broju 7, upisan po jedan birač. Takođe su 2 glasača upisana na adresi Nikole Tesle 19, a to je verovali ili ne sedište Privrednog društva „Autotransport“. Na adresi Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, u ulici Prvamajska 1, prema podacima iz biračkog spiska, živi još jedna osoba sa pravom glasa.

Sve ovo u najmanju ruku dovodi u sumnju tačnost biračkog spiska, koji je osnovni preduslov za fer i demokratske izbore. Zato nećemo odustati od borbe za regularne izborne uslove, poštovanje zakona i sprečavanje prekrajanja izborne volje naših sugrađana.