Грчка управа за цивилно ваздухопловство (ЦАА) најавила је данас продужење ванредног споразума о ограничењу авио саобраћаја ради спречавања ширења ковида 19 до понедељка, 14. јуна, у 6.00.

Foto: Pixabay

Одлуком је забрањен улазак у Грчку држављанима других земаља који долазе ваздушним путем, али не и држављанима ЕУ и чланица Шенгенског простора, њиховим супружницима или цивилним партнерима и њиховој малолетној деци, пренела је АНА.

Из забране су изузети путници који путују из есенцијалних разлога и особе са сталинм боравком следеће 22 земље: Србије, Аустралије, Северне Македоније, Уједињених Арапских Емирата, САД, Велике Британије, Израела, Канаде, Белорусије, Бахреина, Новог Зеланда, Јужне Кореје, Катара, Кине, Кувајта, Украјине, Руанде, Русије, Саудијске Арабије, Сингапура, Тајланда и Босне и Херцеговине.

Сви путници који стижу у Грчку морају да попуне и предају образац преко сајта , који пружа њихове контакт податке у земљи. Сви путници старији од пет година који улазе у земљу морају да приложе сертификат издат од јавног органа или овлашћене лабораторије о вакцинацији против ковида или негативни ПЦР тест или податке да су се опоравили од корона вируса.

Извор: Б92