Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac prenosimo u celosri.

Foto: SSP Požarevac

Veliki broj stambenih objekata izgrađen je u prethodnih deset godina, ali su za većinu građevinske dozvole izdavane, a da se nije vodilo računa da li postojeći sistemi vodovod, kanalizacija i grejanje mogu da podnesu  povećanje broja korisnika.

Ima primera da je za neke zgrade bilo potrebno da se izvode radovi na postojećoj komunalnoj infrastrukturi kako kako bi mogle da budu u funkciji. Sve ovo dovodi do problema u vodosnabdevanju posebno u višim delovima grada, sve lošijeg kvaliteta grejanja, što se osetilo i tokom ove zime iako je bila blaga. O mestima za parkiranje se uopšte ne vodi računa, usled čega se stavaraju problemi u saobraćaju. Pojedine ulice su zakrčene parkiranim vozilima puput  Braničevske, Sime Simića, Skopljanske, Knićaninove i mnogih drugih.  Tu su zatim i trotoari uzurpirani samim objektima ili parkiranim vozilima. Sve ovo ukazuje na to da lokalnoj SNS vlasti ovakav haos ne smeta, niti ga doživljavaju kao problem građana Požarevca.

Ovom prilikom zahtevamo da se ovakvom odnosu prema urbanističkom uređenju grada hitno stane na put, jer će u suprotnom vrlo brzo u potpunom kolapsu biti kako gradski saobraćaj, tako i gradska komunalna infrastruktura.

SSP Požarevac se zalaže za razvoj grada i izgadnju novih objekata svih vrsta, ali uz strogo poštovanje svih propisa i standarda.

Ovim problemom sa kojim se suočavaju Požarevljani ćemo se kao politička stranka i dalje baviti.