Izvor: Beta, Foto: Pixabay

Грађани Србије, којима су за ову годину одобрени туристички ваучери, своје резервације могу да искористе до 20. новембра, што значи да у договору са издаваоцем смештаја термине могу да помере за период након окончања кризе изазване вирусом ЦОВИД 19, саопштило је Министарсво трговине, туризма и телекомуникација.

Своје ваучере грађани могу да користе само у објектима у којима су већ резервисали смештај, што значи да не могу мењати угоститеља, нити дестинацију за коју су се првобитно одлучили, речено је агенцији Бета у Министарству.

Kако се подсећа, Министарсво је у овој години одобрило укупно 160.000 ваучера, у износу од 5.000 динара, који су подељени.

Најпре је одобрено 100.000 ваучера, да би у фебруару било одобрено још 60.000, са циљем да се надомести очекивани мањи број туриста из Kине, у којој је тада у јеку била епидемија коронавируса.

На листи најтраженијих дестинација за одмор уз помоћ ваучера су Сокобања, Врњачка Бања, Сијаринска и Рибарска Бања, Златибор, Дивчибаре, Kопаоник, Палић, Сребрно језеро, Златар и Тара.

За субвецинисано путовање у Србији, буџетом за 2020. годину. опредељено је 100.000 ваучера, који су издати у рекордном року, плус додатних 60.000 који су за непуна три дана издата.