Povodom uručivanja priznanja „Najhumaniji grad“ i plakete „Šampion solidarnosti“, koje dodeljuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije, u gradskom zdanju je upriličen prijem za dobitnike ovih priznanja. Grad Požarevac je po 12. put dobio ovo priznanje i poneo titulu najuspešnijeg grada u Srbiji prema broju prikupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika a Crveni krst Požarevac je najuspešnija organizacija u Republici Srbiji.

Foto: Facebook/Crveni Krst Požarevac

Plaketu za izuzetan doprinos razvijanju kulture davanja krvi dobila su preduzeća i ustanove koje su aktivno pomagale i učestvovale u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Dobitnici plaketa su Sindikalna organizacija Elektrodistribucije “ Elektromorava“ Požarevac, KPZ Požarevac – Zabela, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“, Ekonomsko – trogovinska škola, Medicinska škola, Politehnička škola, Požarevačka gimnazija, Tehnička škola sa Domom učenika „ Nikola Tesla“ Kostolac.

Priznanje za „Najhumaniji grad“ u Republici Srbiji u ime građana Požarevca primio je gradonačelnik Grada Požarevca g-din Saša Pavlović a Dijamantsku plaketu za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u Zimskoj i Letnjoj kampanji u 2021. godini primio je predsednik Crvenog krsta Požarevac Milutin Avramović.

Hvala svim dobrovoljnim davaocima krvi, volonterima, institucijama, kompanijama, školama i medijima koji su doprineli da i ove godine naš grad ponese epitet „Najhumanijeg grada“ u Srbiji.