153783683 10227012510569763 6417607668847926204 O

Bojana Urošević, dobitnica je replike Milivojevog štapa treće večeri festivala “Milivojev štap i šešir”, koji se ove godine održava onlajn.

Ovogodišnji žiri u sastavu Vesna Stanković, glumica, Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke Požarevac i Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“, doneo je odluku da nagradu za Slikovito kreirani lik dodeli dvema glumicama – Ivani Gašić Grbić i Dijani Vlajinić.

Glumice su nagrađene za uloge u predstavi „Sve o ženama“, Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“, Nova Pazova, po tekstu Mira Gavrana i u režiji Aleksandera Bakoa.

Publika je u prilici da sve predstave koje su na programu festivala gleda svakog dana od 20 sati na zvaničnom kanalu Centra za kulturu Požarevac.

Svake večeri festivala dodeljuju se dve nagrade – za slikovito predstavljanje lika i glavnu nagradu – repliku Milivojevog štapa. Iz kruga celovečernjih dobitnika, najboljem glumcu/glumici biće dodeljena i replika Milivojevog šešira, čime će biti kompletirana nagrada.

Večeras od 20 časova, biće emitovan snimak predstave „Tre sorele“, Amaterskog pozorišta „Teatar 13“ – Blace, po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Zorana Cvetkovića. Ovo pozorište po prvi put učestvuje na ovom festivalu.

Autor: RTV Biser, Foto: CZK Požarevac