Fudbalski teren u naselju Šapine dobio prskalice za zalivanje (FOTO)

Predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević sa svojim saradnicima obišao je fudbalski teren u naselju Šapine povodom postavljanja sistema za navodnjavanje travnate površine.

Foto: RTV Biser

Radovi na izradi sistema za zalivanje terena na fudbalskom igralištu FK Šapine završeni su zahvaljujući sredstvima koja su izdvojena iz budžeta Opštine. a vrednost urađenog posla je 3.332.000 dinara sa PDV-om.

Foto: RTV Biser

„Danas se nalazimo na fudbalskom terenu Fudbalskog kluba Šapine i kao što smo obećali završilii smo sa radovima na zalivnim sistema ovog igrališta. Što se radova tiče izvedeni su na već postojećem bunaru, ali u javnoj nabavci bilo je potrebe da se ispita sama izdašnost bunara, urađena je nova pumpa, postavljeno je 35 prskalica u deset zona sa kompletnom automatikom“, kaže predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević.

Toplica Jović, sekretetar Fudbalskog kluba Šapine i sekretar Opštinskog Fudbalskog saveza ističe da ovaj klub ima dugu tradiciju, da se takmičio osam punih sezona u Ligi zapad, a sada se takmiči u Opštinskoj ligi.

Foto: RTV Biser

„Stadion je izgrađen 2000. godine spostvenim i sredstvima sponzora, a danas smo doživeli zahvaljujući lokalnoj samoupravi, da naš stadion dobije ovakav zalivni sistem koji nema nijedan teren u Braničevskom okrugu“, kaže Jović.

Na ovako kvalitetnom terenu odigrana je prijateljska utakmica veterana klubova FKV „Sinđelić“ Svilajnac i Sportskog udruženja “ Stiški “ Salakovac.

Ovim zalivnim sistemom umnogome su poboljšani uslovi za rad, ali i održavanje travnate površine na kojoj će mladi vredno trenirati, a oni malo stariji evocirati uspomene iz mladosti.

Foto: RTV Biser