Original, nekomercijalna platforma Fondacije „Novak Đoković“, organizuje besplatnu onlajn školu za preduzetnike koji se bave ručnom izradom nakita, odeće i obuće, duborezom i pletenjem.

Ilustracija/Pixabay

Cilj Originalove škole za preduzetnike je unapređenje poslovanja malih preduzetnika, koji će tokom tri meseca dobiti konsultantsku podršku za razvoj i unapređenje poslovanja radom sa iskusnim preduzetnicima i stručnjacima iz oblasti kojom se budu bavili.

Neke od tema pripremljenih za učesnike biće digitalni razvoj brenda, finansijsko poslovanje, soft skills i razvoj kreativnosti i inovativnosti.

Pored onlajn predavanja, polaznici će moći da učestvuju na vebinarima i radionicama, i da budu deo grupe preduzetnika sa kojima će moći da razmenjuju iskustva i promovišu svoj brend na platformi Original.

Za najbolje preduzetnike, prijatelj projekta Dajrekt medija Junajted solušns (Direct media United solutions) obezbediti (re)brending firme ili proizvoda i mentorsku podršku za digitalni razvoj u trajanju od šest meseci.

„Ideja za ovaj projekat je došla nakon što smo pre nekoliko meseci uradili anonimnu anketu usmerenu na analizu poslovanja malih preduzetnika pogođenih pandemijom. Pokušali smo da stvorimo širu sliku i razumemo ciljnu grupu kojoj je podrška u ovoj situaciji najneophodnija. Nadamo se da im naša škola neće samo pomoći da opstanu u teškom periodu već i da će im pružiti osnovu za dalji napredak ka uspehu“, istakla je Jasmina Stojanović, projektna direktorka magazina Original.

Svi zainteresovani preduzetnici sa teritorije Srbije, čije preduzeće postoji najmanje jednu a najviše tri godine, i broji do pet zaposlenih, mogu se prijaviti do 23. novembra. Broj učesnika Originalove škole za preduzetnike je ograničen.

Program je predviđen da traje od novembra 2020. godine do februara 2021. godine, a završetak škole obeležiće se jednodnevnim bazarom učesnika, gde će u prepodnevnim časovima biti održan program u vidu panela o održivosti mode i čuvanju starih zanata dok će predveče polaznici predstaviti svoje proizvode.

Autor: RTS