Izgleda kao da je odluka definitivna – Facebook želi da uvede oglase na WhatsApp. Plan za ovu društvenu mrežu se nekoliko puta menjao, čas se pisalo kako će dobiti reklame, čas kako neće. Međutim, izgleda da je ovaj put odluka definitivna.

Foto: Pixabay

Prema najnovijem izveštaju sajta The Information, Facebook planira da pomoću oglasa učini iskustvo korisnika što je moguće više personalizovanim. U tom cilju, koristiće se i ostalim informacijama sa društvenih mreža u svom vlasništvu.

Drugim rečima, Facebook će koristiti informacije o vama sa Instagrama i WhatsApp-a za kreiranje personalizovanog profila koji će se zatim koristiti za prikazivanje relevantnijih oglasa.

Kako to radi, za sada je još enigma, ali tehnički ne bi trebalo da bude previše teško s obzirom na to da Facebook već ima pristup gomili podataka svojih korisnika.

Ukoliko oglasi zaista zažive na WhatsApp platformi, ovo bi za mnoge korisnike moglo da znači da je vreme da se pređe na druge aplikacije za dopisivanje.

Ostaje da se vidi kada će oglasi da dođu u WhatsApp. Za sada je jasno da Facebook nema nameru da odustane od svojih planova za još veću zaradu putem svojih platformi.

Izvor: eKapija