Završila se još jedna manifestacija za najbolji ajvar po Srbiji „Izađi mi na teglu“. Nova takmičarska sezona jedinstvenog karavana, zbog situacije sa virusom COVID 19, održana je u Gradskom parku, umesto u centru grada i u nešto izmenjenom obliku. Karavan je otišao iz našeg grada i seli se dalje, u druga mesta u Srbiji.

Foto: facebook.com/TuristickaOrganizacijaGradaPozarevca

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ ima za cilj da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom i pronađe najbolji ajvar u Srbiji. Pored takmičarskog programa, ekipa „Izađi mi na teglu“ pripremila je i bogat celodnevni program za posetioce i vredne nagrade za pobednike.
Na zabavno-takmičarskoj manifestaciji „Izađi mi na teglu“ učestvovalo je 10 ekipa koje su se borile za titulu najboljeg ajvar-majstora. Kao i prethodnih godina, učesnicima su obezbeđeni svi uslovi za takmičenje, u skladu sa novonastalom situacijom zbog pandemije korona virusa, a sve što je trebalo da učine je da ponesu svoju srećnu šerpu, dobro raspoloženje i da „izađu na teglu“.
Na ovoj manifestaciji koja je održana 10.09.2021.god. prvo mesto je osvojila ekipa “Nezaborav” iz Laznice, koja je dobila pehar, zlatne medalje i robnu nagradu- šporet „Smederevac“. Drugo mesto je osvojila ekipa „Kolo srpskih sestara”, iz Požarevca, koja je dobila srebrne medalje i vaučer, a treće mesto je pripalo ekipi „Vredne Bradačanke“ iz Bradarca koje su dobile bronzane medalje i paket Somboleda.
Po prvi put, prve dve pobedničke ekipe učestvovaće na završnom takmičenju karavana „Izađi mi na teglu“ 09. oktobra 2021. godine u Beogradu.
Izvor: Turisticka Organizacija Grada Pozarevca