Robin Šulc, Ameli Lens, Paul Kalkbrener, Boris Brejča, Artbat, Nina Kravic, „Tejl of as“, „Blek kofi“ i „Ofenbah“ predvode bogat program izvođača koji su potvrdili dolazak na veliku proslavu 20. rođendana „Egzita“, koja će biti održana od 13. do 16. avgusta.

Robin Schultz (Wikimedia commons)

Dve glavne bine, Main stage i Dens arena, zajedno sa progresivnom elektronskom binom No slip Novi Sad, u prvi talas uključili su imena koja su upravo na Tvrđavi imala svoje istorijske nastupe.

Nakon što je u prethodnim godinama oduševio publiku na najvažnijim festivalskim binama širom planete, premijerno na glavnu binu „Egzita“ stiže čuveni Robin Šulc, koga će pratiti Burak Jeter, di-džej Regard, Ofenbah, kao i tvorci drum’n’bejsa i prvi „Egzitovi“ hedlajneri sa samih početaka festivala sklopljeni u ekskluzivan bek-tu-bek set, Roni Sajz i LTJ Bukem potpomognuti Dajnamajt Em-Sijem.

U mts Dens arenu, i ove godine, dolaze gotovo sva najvažnija imena globalne elektronske scene koja predvode dve najveće tehno umetnice današnjice, Nina Kravic i Ameli Lens, kao i vodeći svetski producent poznat po stadionskim nastupima za desetine hiljada ljudi, Paul Kalkbrener.

Uz njih tu su i Boris Brejča, „Blek kofi“ i Meduza, najuzbudljiviji di-džej tandemi današnjice „Tejl of as“S i „ARTBAT“ i ekskluzivni bi-tu-bi dueti, specijalno za „Egzitov“ 20. rođendan, Denis Sulta bi-tu-bi di-džej Tenis, te Daks Džej bi-tu-bi Kobosil.

NSNS bina predstaviće impresivnu postavu koju čine 999999999 lajv, Fransoa Iks, Julijana Hukstabl, Monosakarid, Marsel Detman te VTSS i SPFDJ u posebnom bek-tu-bek setu.

Baš kao i na prvom „Egzitu“, obožavaoci iz celog regiona spojiće se nakon izolacije uz dobro poznata imena kao što su „Lajbah“ i „Obojeni program“ koji će ovom prilikom obeležiti i 40 godina svog rada, Masimo, „Goblini“, „Buč Kesidi“, Marko Nastić, Dejan Milićević, Andru Meler, Ilija Đoković, Kristijan Molnar, „Spejs moušn“, „After afer“, Lag, Monosakarid i Boki.

U avgustu će tako biti otvoreno najmanje 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave, uz smanjen ukupno predviđeni broj posetilaca, kojima će dostupno biti preko 90 odsto od uobičajene površine festivala.

Ulaznice u prodaji – popust 40 odsto

U prodaju su se vratile i četvorodnevne ulaznice sa popustom od 40 odsto, a nakon restarta prodaje interesovanje je ogromno i trenutno je dostupna svega četvrtina smanjenog kapaciteta ulaznica.

Uz ovaj talas izvođača, od danas stiže i omiljena akcija obožavalaca „Egzita“ „4+1“, koja se svake godine izuzetno brzo rasproda, a popularnost duguje činjenici da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobija na poklon.

Izvor: RTS, EXIT