U petak 4. avgusta 2023.godine sa početkom u 19 časova u Crkvi Svetog Maskima Ispovednika u Kostolcu održaće se Drugi kostolački Festival patriotskog stvaralaštva dece i mladih.

Foto: RTV Biser

„Psihološki centar“ iz Kostolca u , uz tehničko-organizacionu podršku Centra za kulturu „Kostolac“ i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac po drugi put realizuje patriotski projekat za mlade „Moja Srbija“. Projekat „Moja Srbija“ je namenjen za edukaciju i razvoj svesti mladih o nacionalnoj pripadnosti,uz uvažavanje pripadnika drugih nacionalnosti i uz poštovanje svih vrednosti demokratskog društva.
Na ovom festivalu biće predstavljeni najlepši radovi pristigli na literarni konkurs koji je „Psihološki centar“ realizovao prethodnih meseci. Mladi autori pisali su pesme i prozne radove na teme vezane za Prvi i Drugi srpski ustanak. Među autorima pobedničkih radova nalaze se mladi Kostolca, kao i njihovi vršnjaci iz celog Braničevskog okruga. U muzičkom delu programa nastupiće folklorni ansambli „Vrabac“ i „Prvi izvođački ansambl“ KUD-a Kostolac, Mešoviti hor Centra za kulturu Požarevac i solistkinja Marija Dražić.