Najbolji srpski teniser Novak Đoković ima u planu da nastupi na Ju-Es openu uz jedan uslov, a on se tiče karantina koji bi mogao da usledi po dolasku na američki kontinent, piše španska „Marka“. Đoković je učestvovao u sastanku čelnika ATP i igrača na „Zumu“, na kojem je nagovestio da želi da igra u Njujorku i pokuša da osvoji novi grend slem.

usopen.org

Trenutna situacija u Sjedinjenim Američkim Državama je nepovoljna i na snazi je obavezan karantin od 14 dana za svakoga ko se vraća iz Amerike, što pravi veliki problem zbog novog rasporeda ATP-a.

Prvi reket planete planira da igra u Njujorku, ako ATP reši taj problem do kraja jula, piše španski list.

Čelni ljudi Teniske asocijacije profesionalaca izrazili su uverenje da će igračima biti dovoljno da za povratak u Evropu imaju negativan test na korona virus, koji je urađen neposredno pred odlazak iz Njujorka, ali još se čeka konačna odluka po tom pitanju.

Marka podseća i da se u martu Đoković javio igračima koji su već rezervisali smeštaj i kupili karte za SAD i saopštio im da će tražiti od organizatora da im vrati novac, odnosno, podmiri sve troškove ukoliko ne bude turnira.

Termini turnira su takvi da bi dvonedeljni karantin onemogućio igrače da nastupaju na željenim turnirima, a Novakov plan je da sezonu nastavi mastersom u Sinsinatiju, koji počinje 22. avgusta, posle čega bi igrao Ju-Es open (od 31. avgusta do 13. septembra).

Španski list ističe da je cilj svetskog „broja 1“ osvajanje titule u odustvu ostalih igrača iz „velike trojke“, pošto je Rodžer Federer već dugo povređen, a Rafael Nadal po svemu sudeći neće putovati u Ameriku. „Bik sa Majorke“ zahvaljujući novom sistemu bodovanja ima 2.000 bodova zbog titule iz 2019, a njegova želja je da se spremi za Rolan Garos i osvoji ga 13. put u karijeri.

Đoković bi u slučaju titule na Flešing Medouzu verovatno morao da odustane od mastersa u Madridu, koji počinje dan pre nego što se Ju-Es open završi.

Ako bude takav ishod, za očekivati je da igra u Rimu od 20. septembra, pre odlaska u Paris koji je na programu od 27. septembra do 11. oktobra.

 

Autor: RTS