Ćetvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2021. godinu dospeva na naplatu das, 15. novembra, a da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Foto. Pixabay

Dina karticom, takođe bez provizije, na šalterima Uprave moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.
Na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava – onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, ali i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP „Infostan tehnologije“, JKP „Informatika“ Novi Sad, Telekom a.d. i sl.), navodi se u saopštenju Narodne banke Srbije.
Porez na imovinu fizičkih lica građani mogu platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj imate račun.