Вечерас од 20 сати на YouTube каналу Центра за културу Пожаревац, биће емитован снимак представе „Чудо у Шаргану“, по тексту Љубомира Симовића и режији Невене Ракочевић, у извођењу Позоришта „Миливоје Живановић“.

Представа је премијерно изведена 12. фебруара 2019. године на Великој сцени Центра за културу Пожаревац.

Према оцени редитеља Драгана Остојића, селектора 13. Фестивала глумачких остварења у Лозници, глумци у овој представи доносе богату фреску људских судбина, које је подарио Љубомир Симовић. У осврту на ово позоришно остварење он указује да је редитељка успешно испричала да су и „Шарган“ и „чудо“ могући данас и да нас очекују, колико сутра.

„Симовићеви ликови, у изведби глумаца пожаревачког позоришта, поново нас освајају својом трагиком, наивношћу и истином“, рекао је Остојић подсећајући на мисао Васка Попе о томе како „поезија постоји јер нешто није у реду у животу“ и износећи став да су актери „Чуда у Шаргану“ пружили театарским језиком пример таквог искуства поетског.

У представи играју: Снежана Мандрашевић, Марија Вајнер, Гордана Митић, Валентино Ољача, Душан Радовановић, Наташа Роквић, Зоран Живковић, Бојан Николић, Марко Бошковић, Горан Јовановић, Немања Павловски, Радомир Мирчић, Стефан Павловски, Марија Перић, Бојан Тасић, Никола Ђекић. Музичари: Зоран Миладиновић и Саша Грујић, док је насловну тему компоновао проф. Илија Рајковић.

Извор/фото: ЦЗК Пожаревац