Večeras od 20 sati na YouTube kanalu Centra za kulturu Požarevac, biće emitovan snimak predstave „Čudo u Šarganu“, po tekstu Ljubomira Simovića i režiji Nevene Rakočević, u izvođenju Pozorišta „Milivoje Živanović“.

Predstava je premijerno izvedena 12. februara 2019. godine na Velikoj sceni Centra za kulturu Požarevac.

Prema oceni reditelja Dragana Ostojića, selektora 13. Festivala glumačkih ostvarenja u Loznici, glumci u ovoj predstavi donose bogatu fresku ljudskih sudbina, koje je podario Ljubomir Simović. U osvrtu na ovo pozorišno ostvarenje on ukazuje da je rediteljka uspešno ispričala da su i „Šargan“ i „čudo“ mogući danas i da nas očekuju, koliko sutra.

„Simovićevi likovi, u izvedbi glumaca požarevačkog pozorišta, ponovo nas osvajaju svojom tragikom, naivnošću i istinom“, rekao je Ostojić podsećajući na misao Vaska Pope o tome kako „poezija postoji jer nešto nije u redu u životu“ i iznoseći stav da su akteri „Čuda u Šarganu“ pružili teatarskim jezikom primer takvog iskustva poetskog.

U predstavi igraju: Snežana Mandrašević, Marija Vajner, Gordana Mitić, Valentino Oljača, Dušan Radovanović, Nataša Rokvić, Zoran Živković, Bojan Nikolić, Marko Bošković, Goran Jovanović, Nemanja Pavlovski, Radomir Mirčić, Stefan Pavlovski, Marija Perić, Bojan Tasić, Nikola Đekić. Muzičari: Zoran Miladinović i Saša Grujić, dok je naslovnu temu komponovao prof. Ilija Rajković.

Izvor/foto: CZK Požarevac