Crveni krst Požarevac je obeležio  12. septembar – Svetski dan Prve pomoći pod sloganom „Nezgode ne znaju za Koronu – Prva pomoć je uvek potrebna!“ na svom letnjem kampu na Tulbi.

FB

Na ovaj dan organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu u specifičnoj situaciji u kakvoj se danas nalazimo.
Znamo da nezgoda nije uvek predvidiva. Ona se može dogoditi bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen. Možda smo u današnje vreme ranjiviji nego inače?

Tema se odnosi na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi i u otežavajućim okolnostima sa kojima se danas suočavamo – Korona virusom.

Uprkos zabrinutosti u vezi sa Korona virusom (COVID-19) i fokusom na sprečavanju njegovog širenja i dalje se dešavaju povrede i bolesti koje nisu povezane sa Korona virusom. Nezgode se dešavaju bezobzira na trenutnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Pomoć ljudima koji se nađu u nevolji jednako je potrebna sada, kao i u redovnim okolnostima, možda čak i više.

Ovoj akciji su se pridružili i članovi Planinarskog kluba „Vukan“ iz Požarevca u okviru „Dana pešačenja u Srbiji“.

Izvor: Crveni krst Požarevac