Povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Crveni krst Malo Crniće dodelio je priznanja davaocima krvi, zaslužnim aktivistima, volonterima i ustanovama. Među nagrađenima priznanje je dodeljeno RTV Biser za doprinos u promociji humanih vrednosti.

Foto: RTV Biser

Povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi koje je održano u sali SO Malo Crniće svim prisutnima se obratio predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević:

Foto: RTV Biser

„Što se opštinskog rukovodstva tiče, podržavamo ovakve akcije i dobrovoljno davalaštvo krvi i trudimo se da nas na svakoj akciji bude sve više. Svakog trenutka i u svako momentu moramo misliti na naše sugradjane, ali i na sve ljude koje žive u našoj prelepoj Srbiji i da sa malo izdvojenog vremena možemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna.“

Na svečanosti dodeljena su priznanja dobrovoljnim davaocima krvi i to za 35 davanja Goranu Stojkoviću, za 50 Dobrici Tašiću, za 75 Radetu Laziću, sekretaru Crvenog Krsta Malo Crniće i za 100 davanja krvi Jovanu Diniću.

Srebrni znak za uspešnu saradnju na polju svih aktivnosti koju dodeljuje Crveni krst Srbije urućen je Centru za socijalni rad Malo Crniće, Miroljubu Djordjeviću, Miroslavu Mitroviću, Radetu Krstiću, Vukici Životić i Jovanu Diniću.

Za doprinos u radu Crvenog krsta zahvalnice su dobili volonteri Tanja Kostić, Bojan Petrović, Janoš Ilić, Nataša Pavlovski, predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević i naša medijska kuća RTV Biser.

Na ovoj svečanosti nagradjeni su i učenici za likovne i literarne radove na konkursu „Krv život znači“.

Za likovne radove nagradjeni su učenici nižih razreda i to: treću nagradu podelile su Sara Obradović iz Velikog sela i Helena Kostić OŠ Milisav Nikolić Boževac, drugo mesto podelile su Dunja Jović iz OŠ Milisav Nikolić Boževac i Nikolina Milenković iz Velikog Crnića a prvo mesto pripalo je Oliveri Živojinović iz Velikog sela i Mariji Perić takođe iz Veliko sela.

Priznanja za likovne radove viših razreda osnovne škole dobili su Ana Ognjanović, Damnjan Topalović i Lana Radojković, svi iz osnovne škole Milisav Nikolić Boževac.

Nikolina Živanović. Nikolina Stojković i Nevena Stevanović iz osnovne škole Draža Marković Rodja Smoljinac dobile su priznanja za literarne radove.

Uručene su i zahvalnice nastavnicima i učiteljima: Danijeli Mitrović, Simki Mišić, Aniti Damnjanović, Božici Simić Nikolić, Zorici Perić, Marini Despot, Danijeli Stokić i Mileni Krstić.

Aутор: РТВ Бисер