Prelepa, novosagrađena Crkva Svete Trojice u Češljevoj Bari, smeštena u bajkovitom dvorištu u centru sela i osveštana sredinom 2019. godine, pravi je dokaz da sloga kuću gradi.

Podignuta sredstvima meštana, Mesne zajednice i opštine Veliko Gradište, nesvakidašnji je primer solidarnosti i izuzetne saradnje. Radovi na izgradnji crkve započeti su 2016. godine, a ove godine potpuno je završena oslikavanjem unutrašnjih zidova i postavljanjem lustera – polijeleja.

Za izgradnju crkvenog hrama i za čin osvećenja crkve, što u novcu, što u radovima, utrošeno je 209.130 evra. Mesna zajednica i građani su priložili većinu iznosa, a opština Veliko Gradište je obezbedila dodatna sredstva. Nekoliko građana pomoglo je izgradnju kroz svoj rad, izradom krstova, postavljanjem električne instalacije, izradom polijeleja itd.

Zajedničkim aktivnostima renoviran je i deo seoskog doma kulture i asfaltirano nekoliko ulica.

I ovde se nije prestalo s uređenjem sela. Započeti su radovi na izgradnji novog groblja pa je prošle godine izrađen potporni zid, a ove jeseni prilazni put i prva staza dok je druga već u planu, za šta su meštani prikupili nova sredstva.

Kako u selu najavljuju, opština će početkom naredne godine postaviti novu LED uličnu rasvetu, a uz pomoć opštine planirano je i polaganje novog asfalta na platou ispred Doma kulture.

Da ovde nije kraj, govori i namera meštana o nastavku renoviranja Doma kulture gde se za praznike još uvek okupe brojni žitelji, kako oni koji su ostali da žive u selu tako i oni koji kućama dolaze za vreme odmora sa privremenog rada u inostranstvu, i druže se kao nekad kada je ovde i mladih i starih bilo mnogo više.