Danas u 15 časova Univerzitet u Ljubljani predstaviće putem veba kandidatkinjama i kandidatima za studije iz Srbije svoje studijske programe, mogućnosti za studijsku razmenu i stipendiranje.

Univerzitet u Ljubljani

Slovenija ima sa Srbijom zaključen međudržavni sporazum na osnovu kog su studentkinje i studenti oslobođeni plaćanja školarine za redovne osnovne i master studije. Prezentacija će se održati pod okriljem Study in Slovenia na ovom linku (Zoom).

Univerzitet u Ljubljani je rangiran među najboljih 3 odsto univerziteta na svetu. Poznat je po kvalitetnim studijskim programima koji pokrivaju sve oblasti – društvene nauke, humanistiku, prirodne nauke, tehniku, umetnost, medicinu, sport. Studijske programe izvode 23 fakulteta i 3 umetničke akademije na kojim studira otprilike 38 hiljada studenata. U protekloj akademskoj godini od 37.615 studenata njih 3.094 bilo je iz inostranstva (318 iz Srbije).

Informacije o studijskim programima i uslovima za upis za akademsku godinu 2021/2022. biće najverovatnije objavljene u februaru 2021. na veb-stranicama Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije, kao i Univerziteta u Ljubljani i njegovih članova.

Više informacija o studijama na Univerzitetu u Ljubljani nalazi se na veb-stranici www.uni-lj.si/study.

Autor: RTS, Izvor: Univerzitet u Ljubljani