Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara 2013. godine.Nastavlja se tradicija održavanja prestižnog Festivala zabavne i pop muzike „Beogradsko proleće“, koji će biti održan 22. aprila na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, današnjoj MTS Dvorani.

false

Foto: Pexels/Suvan Chowdhury

Poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu gde je i rođen,  biće održan u organizaciji MTS Dvorane.

Kako se očekuje, „Beogradsko proleće“ će i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, a konkurs za prijavu kompozicija  biće otvoren od 15. januara do 15. februara.

Zainteresovani mogu da konkurišu  putem veb adrese prijava@beogradskoprolece.rs, a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom „Čuvam ljubav“, dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom „Kompanjero“ i Mirza Selimović sa pesmom „Plakaćeš“.

Pre  tačno 62 godine – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni Festival zabavne muzike „Beogradsko proleće“, koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.