Kompanija Arriva Litas saopštila je da će sutra na jedan sat  obustaviti saobraćaj na celoj teritoriji Srbije, u znak protesta zbog nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih državnih organa protiv nezakonitosti u postupku javne nabavke za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji grada Požarevca.

RTV Biser

Ova odluka, doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa a s tim u vezi, već je održan jedan protest i to samo u Požarevcu, gde je sedište ove kompanije, navodi se u saopštenju.

„Tom prilikom, Negoslav Jovanović, direktor kompanije izjavio je da je tender nezakonit s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od 9 (devet) godina“, saopšteno je iz Arrive Litasa.

U kompaniji ističu da će nakon ovog jednočasovnog prekida saobraćaja dodatno radikalizovati proteste do celodnevnog prekida saobraćaja i da se nadaju da do toga neće doći te da će biti pozvani na razgovor od strane bilo kog nadležnog organa, prevashodno od strane Gradonačelnika grada Požarevca do ponedeljka, 28. septembra kada najavljuju ove obustave.

“Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika i unapred se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje će imati te molimo za razumevanje zbog ovakve odluke. Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive”, naveli su u kompaniji.

Autor: N1