Zaposleni u kompaniji Ariva Litas su najavili da će u ponedeljak potpuno obustaviti saobraćaj u Požarevcu i Kostolcu.

Foto: RTV Biser

Kažu da su protest radikalizovali zbog toga što niko od nadležnih, kako navode, nije reagovao na njihova upozorenja da je tender za izbor privatnog partnera za usluge prevoza u Požarevcu, sproveden nezakonito.

Ističu i da svi polasci koji u svom redu vožnje imaju stanicu Požarevac, neće primati niti dovoziti putnike u taj grad, kao ni u Beograd.

Ukazuju da će autobuska stanica biti zatvorena i da će 5.000 putnika ostati bez prevoza. Kažu da je takva odluka doneta zbog toga što je tender kreiran isključivo za jednog prevoznika, kako bi ostali ispali iz trke.

„Želimo da i ovim putem, pored ostalih aktivnosti koje smo preduzeli ukažemo na nepravilnosti tendera za javno-privatno partnerstvo, jer je to tender koji je praktično napravljen samo za jednu kompaniju koja poseduje 25 vozila na tečni naftni gas i mlađih od devet godina i želimo da se naši korisnici usluga raspitaju i zapitaju zašto kompanija, koja radi preko 75. godina i prevozi građane Požarevca, zašto protestuje i obustavlja pružanje svojih usluga“, rekao je Dejan Krstić, iz Arive.

Autor: N1