Na Srebrnom jezeru će, u četvrtak, 20. aprila, biti organizovana akcija čišćenja u cilju očuvanja prirodne sredine u koju je, pored Trail Cleaner-a, uključena i lokalna zajednica. 

Foto: RTV Biser

Trail Cleaner je pravac entuzijasta koji nastoje da tokom fizičkih aktivnosti u prirodi, sprovedu i društveno-odgovorni korak čišćenja trase kojom tom prilikom prolaze, a u tome će im pomoći Sportski savez Veliko Gradište, opština kao i dobrovoljci iz lokalne zajednice.

Takođe, ova aktivnost sprovodi se u sklopu promovisanja Istočne Srbije i njenih potencijala uz podršku GIZ-a, projekta Nemačke vlade sa ciljem podrške Srbiji i njenih integracija u EU, projekata EU za tebe kao i EU za kulturno nasleđe i turizam.

Akcija će početi u 11h, okupljanjem učesnika na startnoj poziciji kod restorana „Kod Brke“ gde će ih pozdraviti predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac, kada će im biti podeljene majice, rukavice i kese za sakupljanje smeća. Potom će krenuti predviđenom trasom duž šetališta, kroz kamp, potom ka vikend naselju Kalinovac, sve do sportske hale te do početne pozicije.

Tim će se potom ovde okupiti kako bi razmenio utiske, a ujedno će učesnicima biti predstavljeno šta to sve radi Trail Cleaner i kako svako od nas može doprineti očuvanju prirodne sredine, kao i podizanju svesti o očuvanju iste.