Dugoočekivani nastavak sage o najvećem tajnom agentu, imaće svoju premijeru 12. novembra u Londonu.

YT sceenshot

Film „No time to die“ (Nije vreme za umiranje) je prvobitno trebalo da bude premijerno prikazan u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusom, odložen za novembar. Nakon premijere, 25. nastavak kultne priče o agentu 007, svoj bioskopski život počeće 25. novembra.

„Nije vreme za umiranje“ je 25. film o tajnom agentu Džejms Bondu, produkcijskih kuća Metro-Goldvin-Mejer, Juniversal pikčers i Eon produkcija. U glavnoj ulozi je Danijel Krejg, koji se u ulozi Džejmsa Bonda, pojavljuje peti i poslednji put. Režiju potpisuje Keri Fukunaga, a producenti su Majkl Dž. Vilson i Barbara Brokoli. Lea Sedu, Ben Višo, Naomi Haris, Rori Kinir, Džefri Rajt, Kristof Valc i Rejf Fajns repriziraju svoje uloge iz prethodnih filmova, dok se u novim ulogama pojavljuju Rami Malek, Lašana Linč, Ana de Armas, Dali Bensalah, David Densik i Bili Magnusen.

Razvoj filma počeo je 2016. godine. Ovo je prvi film iz serijala koji je širom sveta distribuirao Juniversal pikčers, koji je dobio filmska prava nakon isteka ugovora Kolambija pikčersa, posle izdavanja filma Spektra. Kompanija United Artists Releasing zadržala je prava za Severnu Ameriku, uključujući međunarodna digitalna i televizijska izdanja. Deni Bojl je prvobitno unajmljen za režiju i pisanje scenarija sa Džonom Hodžom. Obojica su napustili projekat u avgustu 2018. godine, zbog kreativnih razlika; Fukunaga je imenovan kao zamena za Bojla mesec dana kasnije. Većina glumačke postave se pridružila u aprilu 2019. godine. Snimanje je trajalo od aprila do oktobra iste godine, pod radnim nazivom Bond 25. Zvanični naziv Nije vreme za umiranje je otkriven u avgustu 2019. godine.

Autor: RTV „Biser“