Marinko Madžgalj danas bi napunio 43. godine. Uvek nasmejan, plenio je dobrotom i pozitivnom energijom, a među kolegama ostao je upamćen pod nadimkom „večiti dečak“.

Marinko Madžgalj je rođen 1978. u Beogradu, a odrastao u Kotoru. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti 2000. godine, u klasi profesorke Gordane Marić. Igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Pozorištu „Boško Buha“, Bitef teatru i UK „Vuk Karadžić“. Bio je stalni član ansambla Ateljea 212 od 2012. godine.

Proslavio se ulogama u komedijama i komičnim serijalima Crni Gruja i Drug Crni u NOB-u, kao i ljubavnim dramama Ranjeni orao i Greh njene majke.

Zajedno sa Ognjenom Amidžićem je bio član muzičke grupe „Flamingosi“ sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Godine 2015. Madžgalju je dijagnostikovan rak pankreasa zbog čega je i hitno operisan tokom leta 2015. Iako se činilo da se glumac oporavlja, njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo. Preminuo je 26. marta 2016. godine.

Autor: RTV „Biser“