Madona Luiza Veronika Čikone, rođena 16. avgusta 1958. godine u Mičigenu, SAD, je američka pop pevačica, tekstopisac, producent, glumica i pisac, poznata i po nadimku Kraljica popa. Postala je slavna po inovativnim muzičkim spotovima, nastupima i često je kontraverzna u korišćenju seksualnih i religioznih tema u nastupima. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada kroz svoju karijeru i nosilac mnogo rekorda u muzičkom svetu.

Foto: Vikipedija

U svojoj karijeri objavila je 11 albuma, imala 8 velikh svetskih turneja, glumila u 22 filma, i autorka je nekoliko dečijih knjiga. Kada je imala pet godina, njena majka je umrla od raka. Ubrzo se otac Silvio oženio kućnom pomoćnicom koju Madona nikad nije prihvatila. U školi je bila odličan đak, uzimala je časova klavira, i išla je na časove plesa. Stigla je u Njujork avionom, sa samo 35 dolara. Radila je nekoliko sitnijih poslova, poput konobarisanja, dok nije postala plesačica na svetskoj turneji Patrika Hernandesa.

Do sada se dvaput udavala i dva puta razvodila. Prvi muž je bio glumac Šon Pen. Razveli su se 1989, uz priču da je Šon bio nasilan prema njoj, što ona nikad nije potvrdila. Drugi muž, od koga se razvela, bio je Gaj Riči, britanski režiser. Tokom svoje karijere, Madona je bila u vezi i sa mnogim drugim poznatim muškarcima uključujući Vorena Bitija, Tonija Vorda (porno zvezde), repera Vanila Ajsa, Denisa Rodmana i Karlosa Leona, njenog fitnes trenera. Pripisuje joj se i kraća afera sa Džonom Kenedijem Mlađim. Ima četvoro dece, dvoje biološke i dvoje usvojenih. Krajem devedesetih, Madona je odbacila katoličanstvo zbog kabale, jevrejskog misticizma.

Izvor: poznati.info