U Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru. od 29. avgusta do 03. septembra. održaće se 13. Međunarodni filmski festival SILAFEST.

PrintScreen/Silafest

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO okuplja najbolje festival ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu…

Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na našim prostorima, uobičajeno okuplja desetine, turističkih radnika, reditelja, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Ove godine je od 196 pristiglih filmova, selekciona komisija odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 55 najboljih ostvarenja. Te filmove će zainteresovani u Velikom Gradištu moći da vide uživo. Zainteresovani iz celog sveta će moći, kao i prošle godine, da ih vide na linku KLIKNI OVDE ili jednostavno pretragom na YouTube kanalu SILAFEST ONLINE 2021.

Ovogodišnji članovi žirija su Andreas Mescuh producent iz Graca, Austrija, Ljilljana Čerović, dugogodišnji službenik TOS, Srbija, Iskra Maksimović director turističkog kompleksa “Tvrđava Golubački grad” i Shubra Vandit, reditelj iz Indije. Predsednik žirija je Julian McDonell reditelj i producent iz Londona, jedan od ranijih dobitnika gran prija SILAFEST-a.

Na taj način će SILAFEST 2021 biti jedna od retkih tradicionalnih turističkih i filmskih manifestacija koja se ove godine održati paralelno – uživo i onlajn.