Opštinski štab za vanredne situacije Golubac apeluje na građane da se odgovorno ponašaju u cilju sprečavanja  zaražavanja i prenošenja infekcije, a u cilju zaštite zdravlja svih stanovnika Republike Srbije.

1. Smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, na radnom mestu ili na javnim mestima,
2. Često perite ruke sapunomi i vodom u trajanju najmanje 20 sekundi  ili koristite sredstvo za dezinfekciju na bazi 70 % alkohola.
3.Izbegavajte dodirivanje lica, usta, nosa i očiju.
4. Izbegavajte bliski kontakt sa osobama koje imaju simptome infekcije organa za disanje – povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo uključujući i članove vašeg domaćinstva.
5. Izbegavajte pozdravljanje rukovanjem ili ljubljenjem, a sa sagovornicima održavajte razdaljinu od najmanje jednog metra.
6. Koristite maske koje prekrivaju nos i usta kada boravite u zatvorenim prostorijama.
7. Često provetravajte prostorije u kojima boravite.
8. Ako osetite simptome infekcije organa za disanje – povišena temperatura, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo, odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku – pranje toplom vodom i sapunomizbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kada kijate ili kašljete, i pozovite telefonom COVID Ambulantu u Braničevu 012/666-100 od 07.00 do 14.00 časova i mobilni telefon : 062/8667138, gde ćete dobiti uputstva o daljem postupku.

Autor: RTV „Biser“