Javni uvid u Nacrt Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB reda, Autoput E-75 Beograd – Niš (petlja „Požarevac”) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB, Autoput E-75 Beograd – Niš (petlja „Požarevac”) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac na životnu sredinu, održaće se od 20. jula do 18. avgusta 2020. godine, svakog radnog dana u zgradama jedinica lokalne samouprave – gradova Smederevo i Požarevac i opština Veliko Gradište i Golubac, kao i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (http://www.mgsi.gov.rs).

Fizička i pravna lica primedbe na Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja mogu dostaviti u pisanoj formi opštinskoj upravi u toku trajanja javnog uvida, zaključno 18. avgusta 2020. godine. Primedbe na Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja mogu se dostaviti i direktno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Mesto, vreme i način održavanja javne prezentacije, kao i javne sednice komisije za javni uvis zavisi od epidemiološke situacije u Republici Srbiji i jedinicama lokalne samouprave u obuhvatu planskog dokumenta. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o mestu, vremenu i načinu održavanja javne prezentacije i javne sednice komisije za javni uvid.

Izvor: pozarevac.rs