Na svečanostima „Milivojev štap i šešir“, na Velikoj sceni CZK Požarevac, četvrte večeri predstavili su se domaćini, pozorište Milivoje Živanović, izvedbom komada „Umorni“, Nebojše Romčevića, u režiji Fuada Tabučića.

Glumac Bojan Nikolić

Žiri je nagradu za slikovito prikazan lik dodelio Bojanu Nikoliću za ulogu Mileta, dok je repliku štapa za glumca večeri, dodelio Zoranu Živkoviću za ulogu Jokice.

Glumac Zoran Živković

 

 

 

Glumci su nagrade posvetile kolegi i drugu Dušanu Radovanoviću, koji je bio sprečen da igra sinoć, a kojeg je u predstavi zamenio Dejan Milošević.

Večeras će se predstaviti Akademsko pozorište SKC Kragujevac koje će izvesti komad „Hameln“. Predstava je rađena po motivima teksta Marije Stojanović, a režirao je Kostadin Stojadinov.

Svake večeri smotre, stručni žiri, koji radi u sastavu Dejan Cicmilović – glumac, predsednik žirija, Sonja Mirić-Mladenović, dir.Nacionalne službe za zapošljavanje i Dragiša Živadinović, pesnik dodeliće repliku štapa Milivoja Živanovića, dok će iz kruga celovečernjih dobitnika, nagrađen glumac/glumica dobiće i repliku Milivojevog šešira, čime će biti zaokružena nagrada.

Predstava je na programu od 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu Požarevac. Karte po ceni od 300 dinara, mogu se kupiti na biletarnici CZK Požarevac.

Autor: RTV „Biser“

Foto: CZK Požarevac