На свечаностима „Миливојев штап и шешир“, на Великој сцени ЦЗК Пожаревац, четврте вечери представили су се домаћини, позориште Миливоје Живановић, изведбом комада „Уморни“, Небојше Ромчевића, у режији Фуада Табучића.

Глумац Бојан Николић

Жири је награду за сликовито приказан лик доделио Бојану Николићу за улогу Милета, док је реплику штапа за глумца вечери, доделио Зорану Живковићу за улогу Јокице.

Глумац Зоран Живковић

 

 

 

Глумци су награде посветиле колеги и другу Душану Радовановићу, који је био спречен да игра синоћ, а којег је у представи заменио Дејан Милошевић.

Вечерас ће се представити Академско позориште СКЦ Крагујевац које ће извести комад „Хамелн“. Представа је рађена по мотивима текста Марије Стојановић, а режирао је Костадин Стојадинов.

Сваке вечери смотре, стручни жири, који ради у саставу Дејан Цицмиловић – глумац, председник жирија, Соња Мирић-Младеновић, дир.Националне службе за запошљавање и Драгиша Живадиновић, песник доделиће реплику штапа Миливоја Живановића, док ће из круга целовечерњих добитника, награђен глумац/глумица добиће и реплику Миливојевог шешира, чиме ће бити заокружена награда.

Представа је на програму од 20 сати у Великој сали Центра за културу Пожаревац. Карте по цени од 300 динара, могу се купити на билетарници ЦЗК Пожаревац.

Autor: RTV „Biser“

Foto: ЦЗК Пожаревац